• Odovzdanie daru pre detské oddelenie NsP Brezno n.o.

          • Dňa 19.12.2023 zástupcovia pedagógov s pánom riaditeľom Karol Mϋllerom odovzdali osobne Finančný dar v sume 2000€ pre Detské oddelenie NsP Brezno n.o. Finančný dar prevzala vedúca setra Mgr. Zina Veždúrová, ktorá srdečne všetkým poďakovala a popriala pokojné vianočné sviatky.

          • Vianočná besiedka ŠKD

          • Atmosféra a čaro blížiacich sa najkrajších dní v roku nechýba v týchto dňoch ani u nás v škole. V stredu 13.12. sme v našej škole privítali hostí - rodičov, starých rodičov a všetkých priateľov školy, na krásnom predstavení našich úžasných deti - Vianočná besiedka ŠKD. Každý, kto sa prišiel pozrieť určite uzná, že to bolo krásne a čarovné - plné spevu, tanca, básní a žiarivých očiek detí. Potlesk bol pre nás najväčšou odmenou.

            Veríme, že sme potešili každé jedno srdiečko.

                                                                                                                                                         Renáta Kvietková

          • Vianočná tržnica– „Deti deťom“

          • Ak niekto obdaruje dieťa nejakým darčekom, prejavená radosť pohladí dušu. Ale ak niekto vyčarí úsmev viacerým detičkám, ktoré sú počas vianočných sviatkov „uväznené“ za múrmi nemocnice a rozdúcha iskričky v ich očkách, tak nepohladí len dušu, ale i myseľ. Pretože až vtedy si človek uvedomí, aké má šťastie, keď sú jeho deti v teple domova a zdravé.

            Všetci dobre vieme, že tradície by sa mali udržiavať a my sme vďační, že aj v tomto školskom roku sa v priestoroch školskej telocvične konalo charitatívne podujatie, z ktorého výťažok pomôže niekomu, kto je našou budúcnosťou. Organizátori vianočnej tržnice, ktorej sa dňa 13.12.2023 zúčastnili nielen žiaci, učitelia a rodičia, ale aj starí rodičia, občania obce Čierny Balog, či redaktor z televízie Hronka a redaktorka rádia Regina – Stred, mali prostý zámer. Pomôcť tým, ktorí to potrebujú. A tak sme sa rozhodli, že toho roku pomôžeme detičkám na detskom oddelení v NsP v Brezne.

            Žiaci našej školy usilovne vyrábali, tvorili a kreatívne sa vyžívali, pretože aj oni chceli byť úslužní a pomôcť. Slovíčko vďaky však nepatrí len žiakom, ale aj učiteľom a návštevníkom, ktorí podporili a kúpili si výrobky robené s láskou. Vďaka týmto skvelým ľuďom sa nám podarilo vyzbierať úžasných 2 000 €, ktoré budúci týždeň odovzdáme primárovi MUDr. Norbertovi Surovému. Veríme, že ich tento finančný dar poteší a aj vďaka nemu budú mať detičky krajšie sviatky. Na záver už len toľko... Tešíme sa na ďalšie charitatívne podujatie, pretože radosť z obdarovania je pre človeka dvojnásobnou radosťou.

            Mgr. Andrea Turňová

             

          • Oznam o riaditeľskom voľne

          • Riaditeľ  ZŠ Jánošovka Mgr. Karol Müller na základe § 150 odst. 5 Zákona č. 245/2008 Z.z. zákon o výchove a vzdelávaní( Školský zákon ) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje so súhlasom  obce Čierny Balog zo dňa 12.12.2023 v zastúpení Mgr. Michalom Vetrákom, starostom obce

            na 22.12.2023  ( t.j. piatok ) pre žiakov školy  voľno

            z dôvodu  vzdelávacích  aktivít  pedagogických zamestnancov školy a  z dôvodu šetrenia  elektrickej a tepelnej energie.

             

             

          • Deň otvorených dverí stredných škôl

          • Deň otvorených dverí stredných škôl sa tento rok konal dňa 28. 11. 2023 v priestoroch našej školy.

            Pripravované podujatie bolo určené najmä žiakom 8. a 9. ročníka a ich zákonným zástupcom. Deviatakov čaká prvé náročné rozhodovanie – výber strednej školy. Práve na jeho uľahčenie sme sa rozhodli na jednom mieste predstaviť ponuku siedmych pozvaných škôl.

            Cieľom podujatia bola prezentácia študijných a učebných odborov jednotlivých stredných škôl, ktoré budú otvárať v šk. roku 2024/2025.

            Škola sa týmto spôsobom snaží žiakom a ich rodičom sprostredkovať prostredníctvom zástupcov SŠ čo najaktuálnejšie informácie o odboroch, ktoré reflektujú na potreby zamestnávateľov a trhu práce, o podmienkach prijatia, priebehu prijímacích skúšok aj o následnom uplatnení.

            Spomínanej akcie sa zúčastnili takmer všetci žiaci končiacich ročníkov spolu s ich rodičmi. Zástupcovia SŠ škôl sa tešili veľkému záujmu zo strany žiakov a ich zákonných zástupcov.

            Pevne verím, že aj toto podujatie pomôže našim deviatakom pri rozhodovaní kam na strednú školu.

             

            PaedDr. Michaela Kováčiková

            výchovná a kariérová poradkyňa

      • Kontakty

        • Základná škola
        • sekretariát, ZRŠ : 0911 300 822 riaditeľ školy: 0911 925 922 ekonom. oddelenie 0911 662 812 školská jedáleň: 0917 383 386
        • Jánošovka, Školská 511/2 Čierny Balog Slovakia
        • Prima banka číslo účtu: SK41 5600 0000 0021 2112 9002
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje